Jancsó Gergely

Jancsó Gergely

Ismét Bangkok: Silver Palm Resort fotózása

2016. november 27. - Jancsó Gergely

A plusz projektek miatt volt jó néhány nap, amikor két projektet kell hozni ugyanazon a napon délelőtt és délután. Ez általában már simán belefér az időbe, csak a két szálloda közötti távolság szokta megnehezíteni a dolgomat. Kiderült közben, hogy nem vették el teljesen az alacsonyabb kategóriás szállodákat sem, csak néhány került át egy másik kollégához, így azért ezek a dupla projektes napok letudnak húzni. De még szerencse, hogy a magasabb kategóriás helyek teljesen feltöltenek.



:)

 A múltkori gyenge szállodák után most jöjjön egy ötcsillagos. Mint utóbb megtudtam egy nemrégiben átalakított szállodáról van szó, még pre-opening akció van náluk. Több napot eltudtam volna fotózni a helyszínen, kár hogy erre nem volt lehetőségem, csak néhány órám volt az anyagra, de azért így is egész szépen sikerült összehozni. A menedzsernek azt mondta a munkaadóm, hogy már ötkor vége lesz a fotózásnak, de azért este hétig még ott lógtam a nyakukon. Ez van, meghosszabbítottam a munkaidejüket, a szép képekért várni kell a szép fényekre. 


Azt fotózza az ember, amiért kapja a zsét. Nincs mese. Nagyon jók az öt csillagos szállodákat fotózni, ahol gyönyörű környezetben a seggem ki van nyalva, de éremnek két oldala van. Persze online csak ezeket a projekteket látjátok tőlem. Csak nem tölthetem fel a szépséges szocreálos fotókat. Vannak kisebb volumenű projektek is, amiért szintén fizetnek, és amiket szintén meg kell csinálni. Ez a videó most erről szól. 


Egy pazar naplemente: Golden Mount

Csak öt perc gyalog a szállásomtól a Golden Mount, ahonnan csodaszép kilátás nyílik Bangkok belvárosára. Már többször is voltam itt azóta, megunhatatlan, főleg az a lépcsős ősvény, ami felvezet a tetejére. Amikor felmegyek az Aranyhegyre naplementekor, kollégák sokasága fotózza mindig a lenyugvó nap fényében a várost, de azért hely mindig akad. 


Milyen egy magyar fotós munkanapja Bangkokban?

Mint az az előző részben elárultam, nem turizmus céljából érkeztem Bangkokba, hanem egy multinacionális cég megbízásából jöttem az országba szállodákat fényképezni. Az itt elkövetkezendő egy hónapban több mint 20 projektem van így unatkozni biztosan nem fogok. A videóban láthatjátok az első munkanapomat és az első szállodát amit fotóztam. Nem egy felső kategóriás ugyan, de volt egy egész hangulatos medencéje, amit felhőkarcolók vettek körbe.

A szálloda menedzsmentje segítőkész volt, mindenben a rendelkezésemre álltak. A fotózás befejeztével még másfél órát maradtam a naplementében, hogy time-lapse felvételeket készítsek, bár ezeket még nem láthatjátok még teljes egészében, még feldolgozás alatt vannak a képek.

Bangkok belvárosának felfedezése

Az eddigieknél sokkal tartalmasabb rész következik. :)

Bejártam egy kacatpiacot, ahol szinte bármit megvehetünk az otthoni ár töredékéért. Körbejártam a belvárost is, ahol a helyi luxus negyedet mutatom meg nektek "rejtett kamerás felvételről" a vállamról (itt még jól el is áztam).

Este még time-lapse készítésre is volt időm, amiről még később lesz bővebben is szó. A videóban találtok összehasonlítást is az otthoni és az itteni árakról, vettem is  egy új iPhone-t idekint, hogy mennyiért pontosan azt a videóból megtudhatjátok. Szóval sok mindent találhattok ebben a részben. Holnap este jön a következő a Kínai negyeddel.

süti beállítások módosítása