Jancsó Gergely

Jancsó Gergely

Videós gála? A legjobb magyar vlogerekkel?

2017. március 31. - Jancsó Gergely

Beválasztottak 2016 legjobb Youtube tartalomgyártói közé, utazás kategóriában.

De nem ám a haverok szavaztak be. Magyarország 50 legtöbb feliratkozóval rendelkező Youtube csatornájának készítői választották ki azt az 5 csatornát, akik szerintük az elmúlt évben a legjobb teljesítményt nyújtották egy adott kategóriában.

A Telekom Videós Gála egy olyan egyedülálló rendezvény, aminek keretén belül hazánkban első alkalommal, egy nagyszabású díjátadó keretén belül díjazzák hazánk minőségi online videós tartalomgyártóit a 2016-os esztendőre vonatkozóan.

Fotózz velem! // Heti VLOG #6.

Sikerült bekerüljek az egyik legnevesebb amerikai ügynökség fotósai közé, egyedüli magyarként. De remélem ez hamarosan változni fog és több magyar kolléga is csatlakozik majd. Lehetőségetek nyílik eljönni velem a fotózásaimra. Nem igazán szeretek egyedül fotózni, nem mintha nem tudnám egyedül megcsinálni, de szeretnék nektek lehetőséget kínálni, hogy testközelből eleshessetek néhány trükköt és láthassátok élesben, hogy hogyan is fotózom én. Bővebben a videóban.
.



Fotós az építkezésen // Családi ház romokból #1.

Újra GOPRO VLOG!
Megbízott egy építész, hogy fotózzam végig egy felújítás alatt lévő családi ház munkálatait. Minden hónapban egyszer fogok visszatérni, és ugyanabból a pozícióból fényképezem le a házat. Első körben még nagyon kezdetleges állapotban készítettem az első képeket, de így lesz majd szép összehasonlítani őket a családi ház elkészültekor.

Bye-bye Nikon! // Heti VLOG #5.

Mi vezethet ahhoz, hogy az összes Nikonos fotós felszerelésemet lecseréljem Canonra?
Többeknek feltűnt már, hogy gyanúsan Canon géppel fotózom egy ideje. Igen, leváltottam mindent, pedig soha, semmi bajom nem volt a Nikonnal. Soha be nem krepált, sosem mondta fel a szolgálatot, kibírt mindent. De én mégis leváltottam.

A Canon nem jobb a Nikonnál, Nikon sem jobb a Canonnál. Valaki ezt szereti, valaki azt, pro és kontra. Ez egyébként is csak egy eszköz.

PS: Nem-nem, nem szponzorált tartalom.

Színeffektek? Csak óvatosan // Képértékelés #3.

Rosszul megválasztott effektek, hibás kompozíciók - ezek megoldásáról is szó lesz ebben a vlogban. Úgy tapasztaltam, hogy van néhány olyan dolog, amit rendszeresen elkövettek a fotóitok készítésénél. Ilyen például az, hogy nem figyeltek oda megfelelően a kompozícióra vagy feleslegesen használtok színeffekteket. A Képértékelés aktuális részében csaknem 20 percben segítek, nektek, konkrét példákon keresztül.

 

Egy luxusvilla fotózása Balin

Ígértem nektek még néhány kimaradt részt Ázsiából. Íme az első.
A Hacienda Villát az utolsó Balin töltött napjaimon fotóztam. Ezek a villák nem balinéz tulajdonban vannak, hanem szinte kivétel nélkül külföldi befektetők pénzéből épültek, csupán helyiek menedzselik a foglalásokat, és ők is tartják karban a bungalókat. A négy hálószobás villa, amit a videóban fotózom, szingapúri tulajdonban van, de ezen kívül még öt komplexummal rendelkezik a szálláshely, német, angol és ausztrál tulajdonosokkal. Örömfotózás volt.

 

Photoshop workshop indul! // Heti VLOG #4.

Egy hónapos a heti VLOG! A héten Tábori Ádámnál voltam egyórás beszélgetésen, podcaston, ahol átbeszéltünk rengeteg témát, többek között fotózásról, tervekről, kalandokról. Elkészült a portfólión béta verziója is, ami már elérhető online a honlapomon. Ígérgettem nektek egy külön platformot is, így a hónapforduló örömére végre elindulnak a photoshop workshopok is, amire már nyitott a jelentkezés.

Portréfotózás? Erre figyelj // Képértékelés #2.

Mitől lesz jó a portréd? Hova tedd a vízjeled? Miért nem égnek a lámpák? Ezek a kérdések is felmerültek az aktuális képértékelésben. Ti külditek a fotókat, én meg tanácsokkal segítem a szakmai fejlődéseteket. Kiválasztottam néhány portrésorozatot, szemezgettem építészetfotókból, e mellett választottam szabadabb témáitokból is.

Egri kalandok és apartman fotózás // HetiVLOG #3.

Mielőtt kimentem Ázsiába lefotóztam egy teljesen lelakott belvárosi ingatlant és mire hazajöttem már gyönyörűen fel lett újítva, így lehetőségem nyílt lencsevégre kapni újra. Ingatlanfelújítással foglalkozik a cég, akinek fényképeztem, lerobbant budapesti ingatlanokat vásárolnak, majd felújítják és bizniszelnek vele, kiadják, eladják. A videóban megmutatom, hogy milyen volt előtte, és milyen lett utána. Jártam még Egerben is fiatal vállalkozók kiállításán, ez kikapcsolódás volt a számomra, végre távol a fővárosi hangzavartól és a neonfénytől.

 

süti beállítások módosítása