Jancsó Gergely

Bye-bye Nikon! // Heti VLOG #5.

2017. március 20. - Jancsó Gergely

Mi vezethet ahhoz, hogy az összes Nikonos fotós felszerelésemet lecseréljem Canonra?
Többeknek feltűnt már, hogy gyanúsan Canon géppel fotózom egy ideje. Igen, leváltottam mindent, pedig soha, semmi bajom nem volt a Nikonnal. Soha be nem krepált, sosem mondta fel a szolgálatot, kibírt mindent. De én mégis leváltottam.

A Canon nem jobb a Nikonnál, Nikon sem jobb a Canonnál. Valaki ezt szereti, valaki azt, pro és kontra. Ez egyébként is csak egy eszköz.

PS: Nem-nem, nem szponzorált tartalom.

Színeffektek? Csak óvatosan // Képértékelés #3.

2017. március 18. - Jancsó Gergely

Rosszul megválasztott effektek, hibás kompozíciók - ezek megoldásáról is szó lesz ebben a vlogban. Úgy tapasztaltam, hogy van néhány olyan dolog, amit rendszeresen elkövettek a fotóitok készítésénél. Ilyen például az, hogy nem figyeltek oda megfelelően a kompozícióra vagy feleslegesen használtok színeffekteket. A Képértékelés aktuális részében csaknem 20 percben segítek, nektek, konkrét példákon keresztül.

 

Egy luxusvilla fotózása Balin

2017. március 15. - Jancsó Gergely

Ígértem nektek még néhány kimaradt részt Ázsiából. Íme az első.
A Hacienda Villát az utolsó Balin töltött napjaimon fotóztam. Ezek a villák nem balinéz tulajdonban vannak, hanem szinte kivétel nélkül külföldi befektetők pénzéből épültek, csupán helyiek menedzselik a foglalásokat, és ők is tartják karban a bungalókat. A négy hálószobás villa, amit a videóban fotózom, szingapúri tulajdonban van, de ezen kívül még öt komplexummal rendelkezik a szálláshely, német, angol és ausztrál tulajdonosokkal. Örömfotózás volt.

 

Photoshop workshop indul! // Heti VLOG #4.

2017. március 13. - Jancsó Gergely
Egy hónapos a heti VLOG! A héten Tábori Ádámnál voltam egyórás beszélgetésen, podcaston, ahol átbeszéltünk rengeteg témát, többek között fotózásról, tervekről, kalandokról. Elkészült a portfólión béta verziója is, ami már elérhető online a honlapomon. Ígérgettem nektek egy külön platformot is, így a hónapforduló örömére végre elindulnak a photoshop workshopok is, amire már nyitott a jelentkezés.

Egri kalandok és apartman fotózás // HetiVLOG #3.

2017. március 06. - Jancsó Gergely

Mielőtt kimentem Ázsiába lefotóztam egy teljesen lelakott belvárosi ingatlant és mire hazajöttem már gyönyörűen fel lett újítva, így lehetőségem nyílt lencsevégre kapni újra. Ingatlanfelújítással foglalkozik a cég, akinek fényképeztem, lerobbant budapesti ingatlanokat vásárolnak, majd felújítják és bizniszelnek vele, kiadják, eladják. A videóban megmutatom, hogy milyen volt előtte, és milyen lett utána. Jártam még Egerben is fiatal vállalkozók kiállításán, ez kikapcsolódás volt a számomra, végre távol a fővárosi hangzavartól és a neonfénytől.

 

Élethű retus. De hogyan?

2017. február 27. - Jancsó Gergely

Ezen a héten a legtöbb időt azzal töltöttem, hogy átdolgoztam az Ázsiában készült fotóimat, hogy végre összeállíthassam az új portfóliómat. Jövő héten kész leszek vele teljesen, így akkor már láthatjátok a 100%-ig elkészült képeket. Addig is mutatok nektek néhány példát, hogy miért, és hogyan is kellett átrágjam magamat a képeken. A különbség minden esetben magáért beszél.

Mutasd a képed! Segítek, hogy jobb legyen!

2017. február 25. - Jancsó Gergely

Új vlogsorozatot indítottam. Ti külditek a képeket, én értékelek, segítek. A leghétköznapibb témák, helyzetek és a legprofibb megoldások. Találtam tipikus beállítási hibákat, amiket mindenki elkövethet.

Ezzel a vloggal abban szeretnélek segíteni titeket hogy tanuljatok, és minél jobb képeket tudjatok készíteni. Ezért megkértelek titeket pár hete arra, hogy küldjétek be nekem fotóitokat, én pedig videó formájában értékelem őket. Az első részben több témából hoztam válogatást. Gyakorlati tippeket és tanácsokat adok. Tizenhat kép kerül be, de az se szomorkodjon, akinek most nem fért bele a fotója ebbe a részbe, ugyanis kéthetente jelentkezni fogok újabb és újabb képértékeléssel.
Ha be szeretnél kerülni a következő válogatásba, ide küldheted a képeidet értékelésre: https://goo.gl/forms/oRG1LeDGXP3W7FW03

86.241 fénykép története / Heti VLOG #1.

2017. február 21. - Jancsó Gergely

Jöjjenek az elmúlt hét eseményei. Nagyon jó hangulatban telt a time-lapse bemutató, öröm volt veletek találkozni. Csak néhány üres hely maradt a 200 fős teremben. Rengetegen eljöttetek, hatalmas köszönet nektek. Ebben a videóban összefoglalom az elmúlt hetet. Megtartottam még kettő másik előadást is. Rengeteg információt zúdítok rátok: megnyílt a Spotify lejátszási lista és facebookon létrehoztam egy csoportot, ahol fotós témakörben cserélhetünk tudást.

2017: A vlog jövője

2017. február 15. - Jancsó Gergely
Új, rendszeres tartalmak érkeznek, és elindulnak a workshopok is. Ebben a vlogban erről, most nektek beszélek először. Amióta haza jöttem, gőzerővel dolgoztam a 4K time-lapse projekt mellett a milliónyi képem rendszerezésén, átdolgozásán is. Mindemellett konkrét terveim vannak a vloggal, azzal, milyen tartalmak várhatóak 2017-ben, és hogy mi lesz a youtube csatornám sorsa.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu