Jancsó Gergely

Mivel fotózik egy profi fotós?

2017. június 22. - Jancsó Gergely

Fotósként a legtöbb kérdést a felszerelésről kapom, szinte napi szinten. Ezért készítettem egy részletes videót arról, hogy pontosan milyen felszerelést használok fotózásaim során és hogyan. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem lesznek attól jobbak a képeid, ha bevásárolsz méregdrága felszerelést az első boltban, ezek csak eszközök, amik megkönnyítik a munkafolyamatokat.

Megszűnik az Amazon korlátlan felhőszolgáltatása

Több mint két éve használom az Amazon korlátlan felhőszolgáltatását, ami egyedi megoldásokat kínált a piacon. A mindössze 60 dolláros évi összegért korlátlan tárhelyet kaptunk az Amazon-tól, egészen eddig.

Ennyi volt.
Az érvényes előfizetések még kifutnak, de ezek lejártával ha hosszabbítani szeretnénk, akkor sokkal drágább lehetőségeink vannak az Amazonnál. Az Amazon Prime Photos korlátlan tárhely szolgáltatás még életben marad, de ez csupán a fotókra érvényes, egyéb fájlokra nem. Így minden felhasználónak érdemes átnéznie a beállításait, hogy mikor jár le az aktuális előfizetése, ennek lejártával nem tudunk többet korlátlan tárhelyre előfizetni.
acloud.jpg
De azért valljuk be őszintén, hogy az eddigi 16.000 forintos éves összegért a korlátlan tárhely a piacon magasan a legolcsóbb szolgáltatást jelentette a konkurenciához képest. Sosem kedveltem az Amazon cloud kezelőrendszerét, rendszeresen tapasztalok fennakadásokat az asztali alkalmazást illetően, kilép, lefagy, lassan töltöttek be a fájlok, képek. Eddig kizárólag a korlátlan tárhelyért voltam előfizető, de aki továbbra is kitart az Amazon mellett, azoknak a következő lehetőségeink vannak:

100 GB Tárhely: 12 $ / év
1 TB tárhely: 60 $ / év - eddig ezen az áron kaphattunk korlátlan tárhelyet
2 TB tárhely: 120 $ / év
3 TB tárhely: 180 $ / év
4 TB tárhely: 240 $ / év
5 TB tárhely: 300 $ / év
6 TB tárhely: 260 $ / év
7 TB tárhely: 420 $ / év
8 TB tárhely: 480 $ / év
9 TB tárhely: 540 $ / év
10 TB tárhely: 600 $ / év
20 TB tárhely: 1200 $ / év
30 TB tárhely: 1800 $ / év

Nekem mivel több mint 8 TB adat van feltöltve a cloudra, így biztos nem fogja megérni számomra ez a szolgáltatás ilyen áron.

Azt gondolod, hogy halott a nyomdaipar? Óriásit tévedsz.

Fotósként óriási szerepe van annak, hogy a fényképeket hogyan prezentálom. Ebben a videóban végigvesszük, hogy hogyan is segít nekem a nyomdaipar a vállalkozásom növekedésében. Megmutatom nektek a portfólióm elkészítésének a menetét, hogy mi szerint állítom össze, hogyan érdemes nektek hozzáállni ehhez a kérdéshez.

Magyar enteriőr fotós legszebb fényképei 2 percben

Elkészült a portfólióm nyomtatott verziója, ahol végre megmutathatom nektek a legjobb fotóimat fotókönyv formájában, 2 percben. Egy-két héten belül lesz kiküldve a fotókönyv Amerikába, ahol portfolio review keretein belül fog majd versenyezni a többi fotós kolléga képeivel, némi új megrendelést remélve. A portfólióban megtalálható Bali, Tokió, Bangkok, Szingapúr de még Budapest is.