Jancsó Gergely

Jancsó Gergely

Lencsevégen: Tokió // Így fotózz a városban #2

2017. január 22. - Jancsó Gergely

Szingapúr után Tokióban folytattam a városfotózásról szóló sorozatomat. A telefont fényképezőgépre cserélve készítettem fotókat Japánban, ahol bebizonyítom, hogy ellenfényben is lehet ütős képeket csinálni. Megmutatom, hogy milyen eszközöket használok ahhoz, hogy a lehető legjobbat tudjam kihozni az adott témából. Mivel sokan fotóztok épületeket digitális fényképezőgéppel, így nagyon hasznos lehet ez a videó is. 100 % gyakorlat!


A 7 órás naplemente

Gőzerővel készülnek az ígért videók!
Ahogy hazaértem rám zúdult a költözés, több tízezer fotó rendszerezése, másolása, feltöltése és társai. Most már kezdenek helyükre kerülni a dolgok, hamarosan újabb fotók és videók várhatóak a napokban, és visszaáll a régi rendszer.

Addig is egy kis érdekesség:
Pont egy héttel ezelőtt érkeztem haza, Tokióból repültem Budapestre egy átszállással Moszkvában. Tokióban a naplemente előtt pár órával szállhattunk fel, hamar ránk is esteledett, de mivel kelet felől érkeztem folyamatosan naplementében repültünk. Közel 7 órás naplementében volt részem, hol kicsit besötétedett, hol kicsit előbukkant a nap, de szinte végig a kék órák fényei voltak jelen. A repülőgép monitorja mutatta, hogy éppen hogy a föld melyik részén van este és nappal, erről láthatjátok a csatolt képet.
untitled-1.jpg

Így fotózz a városban // Szingapúr #1.

Városfotózás trilógiám első részében Szingapúrból jelentkezem. Újabb érdekes trükköket mutatok meg nektek. Például azt, hogy hogyan érdemes használni a fényképezőgépet, vagy a mobilt, ha városban fotóztok. Az újabb kompozíciós tippek mellett, most technikai javaslatokat is találsz a videóban, ami könnyebbé és gyorsabbá teszi a fotóid elkészítését. Segítséget kapsz abban, hogy hogyan kezeld a fényeket, vagy milyen napszakban érdemes fotóznod az adott témákat. Azt is elárulom, hogyan NE fotózz ilyenkor.
A következő részben digitális fényképezőgépet ragadok, és újabb tippekkel jelentkeztem Tokióból.

süti beállítások módosítása