Jancsó Gergely

Jancsó Gergely

Passzív jövedelem fotózással

2020. március 28. - Jancsó Gergely

A stockfotózás a fotózás egy olyan területe, ahol a fényképeket előre elkészítik, képügynökségek adatbázisába a fotósok feltöltik, így megvásárolhatóvá válik a kép felhasználása bárki számára. Újságok, blogok, magazinok, hírportálok az online és offline térben egyaránt böngészhetik a galériákat. Így a készítő számára könnyedén jelenthet akár passzív jövedelmet is, mivel egy fotóval csak egyszer kell foglalkozni, elkészíteni, feltölteni, kulcsszavazni, onnantól kezdve nincs teendő.

Hajnal Péterrel a GLIX fotóügynökség ügyvezetőjével a beszélgetésünk során térünk ki rá, hogy 2020-ban hogyan működik a stockfotózás, kinek és mivel érdemes bele kezdenie, hogy akár passzív jövedelem üsse a markát. Péter elmeséli, hogy mik a buktatók, mit tegyen az, aki most vágna bele, hogyan működik a jutalékrendszer, kulcsszavazás és rengeteg hasznos információt ad nekünk a stockfotózásról.

 

Tippek videózáshoz, lépésről lépésre

Az ebben az időszakban otthon töltött időnket videókészítésre is áldozhatjuk, így hoztam egy rövid videót arról, hogy otthon hogyan világítom be egyszerűen otthon a videóim legjavát, hogyan állítom be a kamerát ahhoz, hogy az a legjobb eredményt hozza. Lépésről lépésre mutatok meg mindent, a mikrofon és kamera beállításokon át a fények lágyításáig. 

Összefoglalva ezekre térek ki a videóban:

  • Mikrofonbeállítások, beépített mikrofon, puskamikrofon, csiptetős mikrofon
  • Kamera beállítások, ISO, rekesz, fehéregyensúly
  • Világítás LED panellel, természetes fénnyel, háttérfények IKEÁS izzókkal
  • Fények lágyítása, arcvonala és textúra kiemelése


 

süti beállítások módosítása