Jancsó Gergely

Jancsó Gergely

A fotós csak egy gombot nyomogat?

2017. november 09. - Jancsó Gergely

Azt hiszed a fotózás csak gombnyomogatásból áll? Veszel egy tuti kamerát és máris olyanok lesznek a fotóid, mint több évig tanult fotós kollégáké? Nagyot tévedsz. Hiába imádom a szakmámat, és szerintem a világ legjobb foglalkozása, ennek is van sötét oldala. Megértetni az ügyféllel, hogy miért éri meg neki fizetni a fotókért? De hát a telefonnal ő is tud fotózni. Hát persze. Nézzük részletesen:

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsogergely.blog.hu/api/trackback/id/tr7213220189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnnyB 2017.11.10. 09:33:01

Próbáld megértetni hangszeres példával. Hiába vesz ugyanolyan gitárt, mint Satriani.

inteligencs elenzeki 2017.11.10. 09:47:18

Vannak szituációk, amikor nem elég a mobil telefon, és komoly cucc kell kiegészítőkkel. Magam is beszereztem egy tükörreflexes masinát. (+ 3 objektív, polár-szűrő, átmenetes szűrő stb).
Pedig nem is a fotózásból élek.

A költségtételekkel kapcsolatos szempontok persze szinte minden szakmáról elmondhatók.
Mégis, sokan, még a vállalkozói szférából is pampognak, ha benyögöm a helyszíni kiszállás, és a munkadíj költségeket. (Középmezőnyben vagyok már ami az árszintet illeti) Itt egy dolgot kell az ügyfélnek eldöntenie, kell e neki ennyiért a dolog, vagy nem. Ha nem, akkor nyilván keres mást, a történet folytatását meg fedje jótékony homály.

Duplaxiii 2017.11.10. 10:47:02

Könyörgöm, MIÉRT KEELL EZ????
Beleálsz egy eleve vesztett csatába?
Te most a valóságot, a tudást, a szakértelmet hirdeted a marketing, divat és buta trendiséggel szemben?
Minden szakmában ez zajlik most, a számítástechnikában sem a tudás a menő, hanem a copfos, kockásinges webprogramozós, rendszergazdás, gémeralapú önképző tömeg!
Írhatsz Te vármit a fotózásról, milliós az a tábor, aki nemhony nem fogadja azt el, hanem még téged fog támadni, te leszel a tanulatlan bunkó!
A közeli barátom 50 felett, magasan képzett és mobilfüggő!
És szinte napi vita ez közöttünk. Ő a drága szuper mobilt föléhelyezi mondjuk egy koros Canon 350D-vel szemben. Mert neki ma a automatizmusok, a filterek, a HRD a menő és az mindent söpör.
Miközben régen ő is filmre fotózott, majd élte a digitális korszakot is komoly gépekkel.
De ma beállt a szcientológia-alapú mobilhivők táborába és már nem létezik fénytan sem...
Most olyan vegy, mint a futóhomokban, a mocsárban kapálódzó, akit húz lefelé a mélység.
Hagyd rájuk!
Pár és vége ennem a divathullámnak és idősödik is a mai trendihalmaz.
(Tudod olyanokkal nem kell vitába szállni, aki zenét is a mobiljukon hallgatnak OTTHON és a HD-s 4K-s videókat is a mobilon szemlélik és nem a falra szerelt okostévéjükön...)

Duplaxiii 2017.11.10. 10:52:48

@JohnnyB:
remek példa!
Ha elmész egy zeneboltban és ott áll egy kifizethetetlen Steinway & Sons zongora és soha nem tanultál zenélni, vajon képes leszel megtölteni egy koncerttermet a játékoddal?
Szerinted?
De ha ugyanott találsz egy mai filléres Casiot és a sokezer gyári mintát, programot kapcsolgatod és néha lenyomsz hozzá egy-egy billenyűt is, nagy valószínűséggel létrehozhatsz egy automata jellegű háttér "zenét", mondjuk Youtube őrültségeidhez.
Ma itt tart a mobilfotós halmaz!
Egy gomb, automatizmusok és kész a kép.
És nekik EZ a menő, és sokan vannak, nem ők alkalmazkodnak, hanem azokat oltják le, akik tudják, a videónál FEKTETVE kell a mobilt tartani...
süti beállítások módosítása