Jancsó Gergely

Jancsó Gergely

10 trükk a kreatívabb telefonos fotókért

2018. október 16. - Jancsó Gergely

Nagyon kevés olyan ember van környezetünkben, akinek a zsebében ne lapulna egy okostelefon. És még kevesebben vannak, akik csakis telefonálásra és üzenetküldésre használják készüléküket.

Sokan készítünk selfie-ket, street fotókat, portré vagy épp tájképeket a telefonunkkal, mivel az mindig kéznél van, egyszerű a kezelése, és villámgyorsan meg tudunk vele örökíteni minden olyan eseményt, pillanatot, amit szeretnénk az utókornak is megőrizni.

Ki ne gondolt volna rá, hogy hogyan lehet kicsit többet kihozni egy telefonos fotóból, hogy ne csak egy sablonos, pillanatkép készüljön, hanem adjon egy kis pluszt is az elkészült fényképhez.
Mutatok 10 olyan trükköt, amivel egy egyszerű fotóból egy mozgalmas panoráma képet, vagy egy művészien sejtelmes portré fotót tudsz készíteni.

Emellett bemutatom, mennyire egyszerű a teljesen automata módon túl lépve, kihasználni a telefon egyéb beállításait, amivel még többet tudsz kihozni a kreativitásodból, és akár a selfiek készítését is megkönnyítheted.

Íme 10 kreatív tipp a jobb telefonos fotókért:

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsogergely.blog.hu/api/trackback/id/tr9614304247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2018.10.16. 14:06:21

Jó tippek, de nem működik mindegyik minden mobillal. Ez inkább egy Samsung reklámnak jó.
Ráadásul ezekkel nagyjából ki is merítettük azt, amit egy mobillal "kreatívkodni" lehet... ;)

Azért még egy tippet adok magam is: vakuzáskor a vaku elé lehet tenni egy színes fóliát/műanyagot, és mindjárt színeseb lesz a világ! ;)

Metálvörös 2018.10.16. 16:52:20

Az első tipp a jobb fotókért: használj fényképezőgépet. Mert lehet, hogy a Canon 350D-m csak 8 megapixeles, meg nehéz vele szelfizni, viszont 9 éve hibátlanul fényképez. Melyik mobil tudja ugyanezt???

szepipiktor 2018.10.17. 00:17:51

Az első tippem, hogy videót nem a blogtérben kell nézetni az olvasóiddal.
Ahogy nem természetese, hogy "mindenki" nem csak telefonálásra használja a mobilját, az sem természetes, hogy az emberek full korlátlan és ingyenes mobilnetet fizetnek.
Tehát már elvből sem nézem meg az ötleteket, de gyanítom, hogy a szerző mobilján működnek. Vagy lemaradtam valamiről? Minden telefon azonos fényképezőszoftverrek rendelkezik?

szepipiktor 2018.10.17. 00:21:20

@Metálvörös: Erre itt nem lesz vevő senki...
De egyrészt nem viszem magammal én sem mindenhova a RENDES fényképezőt, a mobil jó nézőképek készítésére. Másrészt meg az említett eszköz az igényeseknek jó, a mobil meg a mai trendi, diavatalapúaknak.
Nekik EZ ELÉG, hiszen soha semmiféle fotósképzést nem kaptak, amit a mobil ad, nekik az az etalon.

cselaxi 2018.10.17. 11:41:39

@Metálvörös: 8MP a soknál is több (bár nincs "tartalék). Én a digitális fotózást 2 MP-en kezdtem. Több fényképezőgép (NEM MOBIL) ment át a kezemen azóta. Kérdésem: Miért kell cca. 3-5 MP-nél nagyobb képeket készíteni? OK, néha én is készítek 20-30MP-nél nagyobb, vagy RAW képeket, mert nagyítani szeretném... ismétlem: néha.
süti beállítások módosítása